به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایرنا،مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین افزود: دندان انسان های اولیه کشف شده در این غار به ۲ آزمایشگاه در کشورهای فرانسه و آمریکا ارسال شده و نتایج آزمایشهای سن سنجی بهوسیله رادیو کربن انجام شده روی آن نشان میدهد قدیمیترین تمدن گونه انسانی نئاندرتال شناخته شده در سرزمین ایران با فاصله زمانی زیاد و بیش از ۵۰ هزار سال متعلق به غار قلعه کرد آوج بوده است.
علیرضا خزائلی افزود: دندان انسانهای اولیه کشف شده در غار قلعه کرد در آینده نزدیک در موزه شهر قزوین رونمایی و به نمایش گذاشته میشود.
وی بیان کرد: پیش از این در مناطقی از کشور دندان انسانهای اولیه کشف شده بود اما قدمت آنها در آزمایشهایانجام شده کمتر از ۵۰ هزار سال تخمین و برآورد شده بود.
خزائلی با اشاره به اینکه فصل جدید کاوش های باستان شناسی در غار قلعه کرد آوج به دلیل شیوع ویروس کرونا و عدم امکان حضور تیم محقق فرانسوی امسال به تاخیر افتاده است،افزود: پس از عادی شدن شرایط، کاوشهای باستان شناسی در این مکان ماقبل تاریخی ادامه پیدا میکند.
وی افزود: تمرکز بر نوسانات اقلیمی همراه با دستیابی احتمالی به اسکلت انسان عصر پارینه سنگی و بررسی رابطه میان صنایع سنگی دوره پارینه سنگی مناطق زاگرس و شمال فلات مرکزی ایران از جمله اهداف کاوش ها در غار قلعه کرد به شمار میرود.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قزوین یادآور شد: با انجام کاوشهای باستان شناسی در غار قلعه کرد و یافته هایی چون سر پیکانهای دوره موستری و لوآلوآ و سنگ پیشینه سکونت در این مکان تا ۲۰۰ هزارسال پیش بینی میشود.
غار قلعه کرد در دهستان حصار ولیعصر بخش آبگرم شهرستان آوج و در جنوب غربی استان قزوین قرار دارد.
این اثر تاریخی و طبیعی سال ۹۵ با شماره ۳۸۳ در فهرست آثار ملی طبیعی به ثبت رسیده است.
نظر شما